Előfeltevésünk, hogy a városlakók zöldfelületi igényei és a valóságban tapasztalható állapotok között hatalmas szakadék található. A helyzetet jól ismerő, netán arra hatással bíró szakembereket keresünk meg annak érdekében, hogy kiderítsük milyen okok miatt érvényesülnek ennyire rosszul a társadalom érdekei.

Riportfilmsorozatunk első részében főleg az igényről, a tervezési körülményekről és a fenntartásról esik szó különböző szemszögekből. Megszólal Bardóczi Sándor tájépítész, Erő Zoltán építész, Gadó György erdőmérnök, Matos Andrea kertész, Megyeri Szabolcs kertész, Szigeti Cecília közgazdász és V. Naszályi Márta építész, tájépítész, politikus.

A következő részekben kitérünk konkrét esetek, technikák ismertetésére, az eddig még meg nem szólaltatott szakmák képviselőit is szóra bírjuk, végül pedig igyekszünk majd levonni a következtetéseket.

Köszönjük a megszólalóknak, hogy elmondták véleményüket, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, hogy a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénztékozló Alapján keresztül tárgyi eszközökkel segíti munkánkat.